Ανάγκη άμεσης πρόσληψης φυλάκων για την επιστασία των κτιρίων του Πανεπιστημίου Κρήτης

Αριθμός πρωτ: 2589
Ημερομηνία κατάθεσης: 28/11/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ : Ανάγκη άμεσης πρόσληψης φυλάκων για την επιστασία των κτιρίων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Με την ερώτηση 654/12-10-07 είχα θέσει το ζήτημα της φύλαξης του Πανεπιστημίου Κρήτης μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών στις εγκαταστάσεις των κτιρίων της Κνωσού. Η απάντηση έκανε λόγο για πρόσληψη 8 μόνιμων υπαλλήλων κλάδου ΥΕ Φυλάκων – Νυκτοφυλάκων, για την οποία εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής προκήρυξης από το ΑΣΕΠ.
Ωστόσο, τα κρούσματα διαρρήξεων συνεχίζονται και έχουν επεκταθεί και στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου στις Βούτες, με το τελευταίο περιστατικό να λαμβάνει χώρα στη νέα πτέρυγα της Ιατρικής Σχολής, απ’ όπου αφαιρέθηκαν τρία σαλόνια.
Επειδή οι φοιτητές αντιδρούν στο ενδεχόμενο φύλαξης του Ιδρύματος από ιδιωτική εταιρία, καθώς θεωρούν ότι παραβιάζεται το άσυλο και οι ακαδημαϊκές τους ελευθερίες.
Επειδή τα κρούσματα διαφόρων μορφών παραβατικότητας πολλαπλασιάζονται στους χώρους του Πανεπιστημίου και οι επίδοξοι διαρρήκτες αποθρασύνονται, ελλείψει ελέγχου και επιτήρησης των χώρων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να προβεί στην άμεση προκήρυξη και πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού προκειμένου να φυλάσσεται το σύνολο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης και να εκλείψουν τα φαινόμενα των διαρρήξεων αλλά και παντός είδους παραβατικότητας εντός των χώρων του.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ