Ανάγκη άμεσης στελέχωσης Αστυνομικού Σταθμού Ασημίου

Αριθμός πρωτ: 7243
Ημερομηνία κατάθεσης: 26/2/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Ανάγκη άμεσης στελέχωσης Αστυνομικού Σταθμού Ασημίου.

Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Αστυνομικού Σταθμού Ασημίου με ικανό προσωπικό που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα κρούσματα βίας, τα οποία προκαλούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία, επισημαίνει ο Δήμος Κόφινα.
Η ελάχιστη δύναμη που διαθέτει ο Αστυνομικός Σταθμός Ασημίου που αυτή τη στιγμή αριθμεί μόνο ένα αστυνομικό, δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής και το πλήθος των παραβατικών συμπεριφορών που εκδηλώνονται σε ένα Δήμο πεντέμισι χιλιάδων κατοίκων.
Επειδή τόσο η Δημοτική αρχή όσο και η τοπική κοινωνία προσμένουν στην αναδιάρθρωση που έχει εξαγγελθεί και ευελπιστούν το ζωτικής σημασίας αίτημα τους να εισακουστεί.
Επειδή το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση στελέχωση και ενδυνάμωση του Αστυνομικού Σταθμού Ασημίου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να κάνει δεκτό το αίτημα του Δήμου Κόφινα και να προβεί στη στελέχωση του Αστυνομικού Σταθμού Ασημίου με το απαραίτητο αστυνομικό προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα κρούσματα βίας, τα οποία προκαλούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ