Ανάγκη διασφάλισης ασφαλούς και ομαλής διέλευσης αυτοκινήτων μέσα από τον κεντρικό δρόμο Μαλίων Ν. Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 7618
Ημερομηνία κατάθεσης: 4/5/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ : Ανάγκη διασφάλισης ασφαλούς και ομαλής διέλευσης αυτοκινήτων μέσα από τον κεντρικό δρόμο Μαλίων Ν. Ηρακλείου.

Πλήθος προβλημάτων για τους κατοίκους των Μαλίων αλλά και για τους διερχόμενους οδηγούς, δημιουργεί η διέλευση οχημάτων που διασχίζουν την εθνική οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου μέσα από το Δήμο, η οποία ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες αυξάνεται κατακόρυφα.
Ερωτηματικά ωστόσο εγείρονται για το ποιος έχει την ευθύνη της διασφάλισης της ομαλής και ασφαλούς διέλευσης των αυτοκινήτων μέσα από τον κεντρικό δρόμο των Μαλίων, αφού πρόκειται για δημοτικό δρόμο, ο οποίος όμως αποτελεί και τμήμα της Εθνικής Οδού.
Επειδή είναι ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα αστυνόμευσης στον εν λόγω σημείο της Εθνικής Οδού, πριν ακόμα αρχίσει να πολλαπλασιάζεται η κυκλοφοριακή επιβάρυνση του δρόμου από την άφιξη των τουριστών στην ευρύτερη περιοχή.
Επειδή η συχνότητα των ατυχημάτων, κυρίως το καλοκαίρι, στον κεντρικό δρόμο των Μαλίων αυξάνεται κατακόρυφα.
Επειδή ο τοπικός Τύπος προβάλλει την ανάγκη λήψης μέτρων από τους αρμόδιους για την αποτροπή της κυκλοφοριακής συμφόρησης,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθενται να διασφαλίσει τη διαρκή αστυνόμευση στον κεντρικό δρόμο των Μαλίων ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή και ασφαλής διέλευση των οχημάτων που διασχίζουν την Εθνική Οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου στο τμήμα που διέρχεται μέσα από τα Μάλια.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης