Ανάγκη εντατικοποίησης ελέγχων στα κυλικεία των πλοίων

Αριθμός πρωτ: 10161
Ημερομηνία κατάθεσης: 5/7/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
2) ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Ανάγκη εντατικοποίησης ελέγχων στα κυλικεία των πλοίων.

Παρά την θέσπιση και νέας αγορανομικής διάταξης είναι γεγονός ότι δεν είναι επαρκής και κρίνεται επιτακτική η ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων στα κυλικεία των πλοίων εσωτερικών γραμμών προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των ισχυουσών αγορανομικών και υγειονομικών διατάξεων.
Ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, οπότε και το επιβατικό κοινό πολλαπλασιάζεται, πολλαπλασιάζονται και τα κρούσματα ασυδοσίας και αισχροκέρδειας που παρατηρούνται στις τιμές των διατιμημένων προϊόντων των κυλικείων.
Επειδή είναι αναγκαία η προάσπιση παροχής ποιοτικών υπηρεσιών στους Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες κατά τη μετακίνησή τους με πλοία της ακτοπλοΐας.
Επειδή σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών δεν τηρούνται καθολικά οι αγορανομικές διατάξεις παλαιές και νέες που προβλέπουν τις προκαθορισμένες τιμές σε βασικά είδη κατανάλωσης στα κυλικεία των πλοίων, όπως το εμφιαλωμένο νερό, οι καφέδες και τα τοστ,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:

Εάν προτίθενται να δώσουν εντολές για εντατικοποίηση των διενεργούμενων ελέγχων στα κυλικεία των πλοίων εσωτερικών γραμμών προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των ισχυουσών αγορανομικών και υγειονομικών διατάξεων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης