Ανέγερση πλήρους σχολικού συγκροτήματος στο Δ.Δ Βασιλειών του Δήμου Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 11200
Ημερομηνία κατάθεσης: 2/5/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
2) ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Ανέγερση πλήρους σχολικού συγκροτήματος στο Δ.Δ Βασιλειών του Δήμου Ηρακλείου.

Οι φορείς του Δημοτικού Διαμερίσματος Βασιλειών του Δήμου Ηρακλείου, σε κοινή συνεδρίασή τους κατέληξαν ομόφωνα στις από κοινού ενέργειές τους, προκειμένου να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης σύγχρονης και πλήρους σχολικής στέγης στην περιοχή.
Η ραγδαία οικιστική και πληθυσμιακή ανάπτυξης της περιοχής διαμορφώνει δεδομένα και ανάγκες που δεν καλύπτονται. Για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν υπάρχει καμία υποδομή, ενώ η υπάρχουσα υποδομή προσχολικής και πρωτοβάθμιας σχολικής στέγης είναι ανεπαρκής και χαρακτηρίζεται κακή, σύμφωνα και με τα στοιχεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.
Είναι γεγονός ότι η πανοραμική θέα της περιοχής και η παλαιότερη επέκταση του σχεδίου, έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για συγκέντρωση νέων οικογενειών, οι ανάγκες των οποίων πρέπει να καλυφθούν.
Επειδή η νέα επέκταση του σχεδίου πόλης καθυστερεί με αποτέλεσμα οι προβλεπόμενοι κοινόχρηστοι χώροι μεταξύ των οποίων και το οικόπεδο για σχολικό συγκρότημα, να μην μπορούν να αποδεσμευθούν,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθεται να επισπέυσουν τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του σχεδίου πόλης της περιοχής και να παραχωρήσουν κατάλληλο οικόπεδο για ανέγερση πλήρους σχολικού συγκροτήματος, νηπιαγωγείου-δημοτικού-γυμνασίου και λυκείου, που τόσο έχουν ανάγκη τα παιδιά των κατοίκων του πολυπληθούς πλέον Δ.Δ. Βασιλειών του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης