Αναβάθμιση και απρόσκοπτη λειτουργία του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ στο Τυμπάκι

Αριθμός πρωτ: 1016
Ημερομηνία κατάθεσης: 2/8/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Αναβάθμιση και απρόσκοπτη λειτουργία του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ στο Τυμπάκι.

Έντονα έχουν προβληματίσει το Δήμο Τυμπακίου οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον τοπικό Τύπο σχετικά με την πρόθεση της τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του ΙΚΑ να προχωρήσει στη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος στο Τυμπάκι.
Όπως επισημαίνει ο Δήμος Τυμπακίου το τοπικό υποκατάστημα καλύπτει τις ανάγκες έντεκα Δημοτικών Διαμερισμάτων του Νομού και εκείνες των όμορων Δήμων Λάμπης και Κουρητών του Νομού Ρεθύμνης.
Οι διοικητικές υπηρεσίες του υποκαταστήματος είναι απαραίτητες εξαιτίας των αυξανόμενων αναγκών σε εκδόσεις οικοδομικών αδειών, της διεκπεραίωσης ασφαλιστικών θεμάτων των εργαζομένων στον τουρισμό, καθώς και του αναπτυσσόμενου χαρακτήρα της περιοχής.
Οι παροχές σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους Δημότες είναι απολύτως απαραίτητες, ενώ η διακοπή τους θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην άμεση και σωστή εξυπηρέτηση τους.
Επειδή η δημοτική αρχή είναι αντίθετη με το ενδεχόμενο αυτό και πρόκειται να αντιδράσει δυναμικά σε οποιαδήποτε απόφαση δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών της,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Εάν προτίθεται να δώσει εντολή για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Τυμπακίου, όπως ζητά η δημοτική αρχή, και όχι για διακοπή της λειτουργίας του.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης