Ανακύκλωση οικιακών απορριμμάτων

Αριθμός πρωτ: 11177
Ημερομηνία κατάθεσης: 30/4/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Ανακύκλωση οικιακών απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τις απόψεις, που εκφράζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αϊ Γιάννη του Δήμου Ηρακλείου στην περιοδική έντυπη έκδοσή του, η ανακύκλωση σε ειδικούς κάδους αποτελεί μια εξαιρετική λύση για όλα τα οργανικά απορρίμματα.
Το δημοσίευμα επικαλείται τη δωρεάν διανομή ειδικών κάδων που μετατρέπουν τα απορρίμματα σε χούμο από ορισμένους Δήμους και την επιτυχή εφαρμογή του μέτρου.
Επειδή ένα τέτοιο μέτρο θα περιορίσει αισθητά τα απορρίμματα των πόλεων, εάν ιδιαίτερα συνδυαστεί με τη διαλογή στη βάση που αποτελεί στόχο πολλών Δήμων, μεταξύ των οποίων και του Ηρακλείου, και θα αποτελέσει ένα μέτρο ουσιαστικής απαλλαγής από σκουπίδια ιδιαίτερα σε αγροτικούς Δήμους.
Επειδή η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια αναγκαιότητα στις μέρες μας και πρέπει με διάφορους τρόπους να συμβάλουν όλοι με πρώτη την πολιτεία,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να ενισχύσει οικονομικά τους Δήμους ή έστω αυτούς που έχουν εντονότερο πρόβλημα ώστε να προμηθευτούν τους ειδικούς κάδους που μετατρέπουν τα οργανικά απορρίμματα σε χούμο για να τους διανείμουν δωρεάν στους κατοίκους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης