Αναλγησία του Υπουργείου για την αντιμετώπιση του σκανδάλου των Πανελλαδικών

Αριθμός πρωτ: 3345
Ημερομηνία κατάθεσης: 14/12/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Αναλγησία του Υπουργείου για την αντιμετώπιση του σκανδάλου των Πανελλαδικών.

Έντονη αναστάτωση επικρατεί τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας όσο και μεταξύ γονέων και μαθητών λόγω της αναλγησίας του Υπουργείου να δώσει τέλος στο σκάνδαλο που δημιουργήθηκε σε βαθμολογικό κέντρο στη διάρκεια των περασμένων Πανελλαδικών εξετάσεων.
Έξι και πλέον μήνες μετά την αποκάλυψη του πρωτοφανούς αυτού γεγονότος το Υπουργείο αντί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, φέρεται να προέβη και σε περαιτέρω παρατυπίες, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αθηναϊκό τύπο, η πρόεδρος του βαθμολογικού κέντρου όπου έγινε το σκάνδαλο με τη βαθμολόγηση των γραπτών επελέγη και εργάζεται κανονικά ως σχολική σύμβουλος σε νομό στη βόρεια Ελλάδα.
Επειδή σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοσιεύματος μόλις πρόσφατα κινήθηκε η διαδικασία να παραπεμφθεί στο συμβούλιο επιλογής για παράβαση καθήκοντος, δεδομένου ότι ενώ βρισκόταν σε εκκρεμότητα το θέμα της παραπομπής της ,κρίθηκε στη συνέχεια και τοποθετήθηκε ως σχολική σύμβουλος, δημιουργώντας έντονες αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας.
Επειδή υποχρέωση της Πολιτείας είναι η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση παράτυπων ενεργειών προκειμένου να λειτουργεί η δικαιοσύνη, ιδιαίτερα σε ένα ευαίσθητο χώρο, όπως αυτό της εκπαίδευσης και κυρίως στο σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων που αποτελεί την πρώτη κρίσιμη «μάχη» στη ζωή των νέων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
1) Εάν προτίθεται άμεσα να προβεί στις ενέργειες εκείνες που θα αποκαθιστούν την αλήθεια στο σκάνδαλο των πρόσφατων Πανελλαδικών εξετάσεων και θα αποδίδουν δικαιοσύνη.
2) Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια πρωτοφανή φαινόμενα στον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης