Αναφορά Μαν.Στρατάκη για το ιστορικό 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.


30/9/2011

Αναφορά Μαν.Στρατάκη για το ιστορικό 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Την έκκληση των δασκάλων αλλά και των γονέων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για τη συνέχιση των κτιριακών εργασιών στο σχολείο, έφερε στη Βουλή με Αναφορά του προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή των δασκάλων και των γονέων, το ιστορικό 17ο Δημοτικό Σχολείο, βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου, επί της Λεωφ.Κνωσού (αριθμός 1) και φιλοξενεί 215 παιδιά περίπου, σε 8 υπέργειες αίθουσες διδασκαλίας.
Στο σχολείο έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2010 έργο προσθήκης αιθουσών, προς επίλυση του έντονου στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει, οι οποίες θα φιλοξενούν τους μαθητές του σχολείου που σήμερα αναγκάζονται, κατά παράβαση των κανονισμών, να κάνουν μάθημα στις αίθουσες του υπογείου του υπάρχοντος κτιρίου.
Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε με τη διαβεβαίωση από την αρμόδια Υπηρεσία (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Νομαρχίας Ηρακλείου) ότι θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί για χρήση το Σεπτέμβριο του 2011, με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους και με ανάδοχο την ΖΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ.
Όμως, εδώ και καιρό, έχουν σταματήσει οι εργασίες και η κατάσταση όπως διαμορφώνεται, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου.
Ο αύλειος χώρος έχει περιοριστεί δραματικά εξαιτίας των εργασιών, με αποτέλεσμα οι μαθητές να κινούνται ασφυκτικά και να μην έχουν τη δυνατότητα να παίζουν ελεύθερα και με ασφάλεια στη αυλή, οι δε εκπαιδευτικοί αδυνατούν να εκτελέσουν το εκπαιδευτικό τους έργο, ενώ ακόμη υπάρχει μαγέλος κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων.
Ζητούμε με αγωνία τη βοήθειά σας προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκταμίευση των απαιτούμενων ποσών για να ολοκληρωθεί το έργο που θα διευκολύνει την εκπαιδευτική διαδικασία και θα δώσει τη δυνατότητα στην κοινότητα του σχολείου να αναπτύξει τις δραστηριότητές της σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον.
“Είναι πεποίθησή μας ότι η παιδεία και η εκπαίδευση είναι το όχημα που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα ευοίωνο μέλλον, γι’ αυτό περιμένουμε την αποτελεσματική βοήθειά σας προκειμένου να συνεχιστούν και ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες και να παραδοθούν οι αίθουσες στους μαθητές”, καταλήγει η επιστολή καθηγητών και γονέων του 17ου Δημοτικού που κατέθεσε ως Αναφορά ο κ.Στρατάκης.