Αντίθετη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων στην απελευθέρωση ωραρίου στις τουριστικές περιοχές

Αριθμός πρωτ: 6979
Ημερομηνία κατάθεσης: 18/4/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Αντίθετη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων στην απελευθέρωση ωραρίου στις τουριστικές περιοχές.

Αντιτίθεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων στις προτάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίες προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων το καλοκαίρι σε τουριστικά νησιά όπως η Κρήτη.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα προβλήματα που θα προκληθούν από την απελευθέρωση του ωραρίου αναμένεται να είναι πολλά, επικαλούμενη το πρόσφατο παράδειγμα της απελευθέρωσης του ωραρίου στο Ηράκλειο κατά το Πάσχα, οπότε και έκλεισαν όλα τα πρατήρια, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να προμηθευτούν οι πολίτες βενζίνη.
Επειδή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων χαρακτηρίζει άτολμες τις προτάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης για την αγορά πετρελαιοειδών.
Επειδή, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ακόμα και με το ελεγχόμενο ωράριο επισημαίνονται προβλήματα τα οποία η ενδεχόμενη απελευθέρωση αναμένεται να πολλαπλασιάσει,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να κάνει δεκτό το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων για τη μη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων κατά τους θερινούς μήνες στις τουριστικές περιοχές.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης