Απαλλαγή πολυτέκνων από ρυθμίσεις οικοδομικών παραβάσεων

Αριθμός πρωτ: 1581
Ημερομηνία κατάθεσης: 6/7/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΠΕΧΩΔΕ

ΘΕΜΑ: Απαλλαγή πολυτέκνων από ρυθμίσεις οικοδομικών παραβάσεων.

Με έγγραφό της, η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ) ζητάει την απαλλαγή των πολύτεκνων οικογενειών από την οικονομική τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων που προβλέπεται στο προωθούμενο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Επίσης, η ΑΣΠΕ ζητά την τακτοποίηση, ατελώς, και άλλων παραβάσεων όπως την αλλαγή χρήσης, εφόσον οι ιδιοκτήτες προσκομίσουν στις αρμόδιες αρχές το πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας.
Επειδή είναι γεγονός ότι οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν αυξημένες στεγαστικές ανάγκες και πολλές απ’αυτές αναγκάστηκαν να καλύψουν ημιυπαίθριους χώρους ή να αλλάξουν χρήσεις μετατρέποντας υπόγεια σε δωμάτια για να λύσουν άμεσα προβλήματα στέγασης των οικογενειών τους.
Επειδή η πολιτεία οφείλει, σύμφωνα και με το Σύνταγμα, να μεταχειρίζεται με ειδική φροντίδα τις πολύτεκνες οικογένειες.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ.Υπουργοί
1) Εάν προτίθενται να εξαιρέσουν τους πολύτεκνους από τη ρύθμιση της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, τουλάχιστον για την πρώτη ή και τη δευτερεύουσα κατοικία, ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας, και
2) Αν προτίθενται να ρυθμίσουν ατελώς και άλλες παραβάσεις όπως η αλλαγή χρήσης, εάν ο στόχος ήταν η κάλυψη επιτακτικών αναγκών των πολύτεκνων οικογενειών.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης