Απαράδεκτη η παρατεταμένη καθυστέρηση πληρωμής των καθηγητών της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

Αριθμός πρωτ: 6853
Ημερομηνία κατάθεσης: 21/2/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Απαράδεκτη η παρατεταμένη καθυστέρηση πληρωμής των καθηγητών της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

Με επανειλημμένες ερωτήσεις μου έχω επισημάνει την αντεργατική στάση της Κυβέρνησης να μην πληρώνει για πάρα πολλούς μήνες τους καθηγητές της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, παραβιάζοντας βασικά δικαιώματά τους και δημιουργώντας τους αδιέξοδα.
Και κατά τη φετινή σχολική περίοδο περίπου 7 χιλιάδες καθηγητές της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα τους ενώ καμία απάντηση δεν τους δίνεται από το Υπουργείο.
Επειδή όπως υπογραμμίζουν οι συνδικαλιστές του χώρου περίπου 20.000 ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που εργάζονται στο πρόγραμμα σε πανελλαδικό επίπεδο έχουν να πληρωθούν από πέρυσι.
Επειδή με αυτό τον τρόπο υπονομεύεται ο πολύ αξιόλογος θεσμός της Πρόσθετης Διδασκαλίας, από τον οποίο κυρίως επωφελούνται οι μαθητές που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.
Επειδή εκκρεμεί ακόμη και η εκκαθάριση των τιμολογίων για τις λειτουργικές ανάγκες του Προγράμματος που για το Νομό Ηρακλείου μέχρι το Δεκέμβριο ανέρχονταν στα 4.000 ευρώ.
Επειδή το Υπουργείο επανειλημμένα έχει δεσμευθεί να δώσει οριστικό τέλος στις καθυστερήσεις πληρωμής των καθηγητών, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

1) Αν προτίθεται να δώσει εντολές προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στο Νομό Ηρακλείου προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο να παραμένουν απλήρωτοι για μήνες ή και για χρόνια.
2) Αν προτίθεται να δώσει εντολές για να ολοκληρωθεί σύντομα η εκκαθάριση και η πληρωμή των τιμολογίων που αφορούν στις λειτουργικές ανάγκες του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στο Νομό Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ