Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωνικής Φροντίδας των Δήμων

Αριθμός πρωτ: 1166
Ημερομηνία κατάθεσης: 25/10/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2) ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
3) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωνικής Φροντίδας των Δήμων.

Επανειλημμένως έχω επισημάνει την έντονη ανησυχία των εργαζομένων στις προνοιακές δομές Κοινωνικής Φροντίδας των Δήμων, αφού μέχρι σήμερα έχουν δοθεί εφήμερες λύσεις για τη συνέχιση των προγραμμάτων και το εργασιακό τους μέλλον προδιαγράφεται αβέβαιο.
Οι πλειονότητα των 605 εργαζομένων στα 141 Προγράμματα Κοινωνικής Φροντίδας της Περιφέρειας Κρήτης βρίσκονται για άλλη μια φορά σε αδιέξοδο, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τρεις έως και έξι μήνες για τις υπηρεσίες που απρόσκοπτα συνεχίζουν να παρέχουν μέχρι σήμερα.
Επειδή τα προγράμματα αυτά, που εξυπηρετούν περίπου 18.760 πολίτες, καλύπτουν βασικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και σήμερα οι εργαζόμενοι σε αυτά αποτελούν την ελπίδα όσων εξυπηρετούνται.
Επειδή η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή για τη διεκδίκηση της συνέχισης των προγραμμάτων ζητά τη θέσπιση κανονιστικού – χρηματοδοτικού και νομικού πλαισίου, για τη διασφάλιση της συνέχειας της χρηματοδότησης στο νέο προϋπολογισμό.
Επειδή οι εργαζόμενοι ζητούν την επίλυση του προβλήματος που αφορά στην καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων τους.
Επειδή υπογραμμίζουν την ανάγκη διατήρησης των ίδιων εργαζομένων στις συγκεκριμένες δομές, με δεδομένη την προϋπηρεσία και την εμπειρία τους.
Επειδή απαραίτητη κρίνεται από τους εργαζομένους η δημιουργία μόνιμων δομών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους και ένταξη των εργαζομένων, που ήδη απασχολούνται, σε κενές οργανικές θέσεις,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Αν προτίθενται να διασφαλίσουν τη συνέχιση των προγραμμάτων Κοινωνικής Φροντίδας των Δήμων, με την εφαρμογή ενός θεσμικού πλαισίου λειτουργίας με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, προκειμένου να δοθεί μόνιμη λύση στην εργασιακή ανασφάλεια χιλιάδων εργαζομένων.
2) Αν προτίθενται να δεσμευθούν για την απρόσκοπτη ροή της χρηματοδότησης προκειμένου να μην παρουσιάζονται πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ