Αποδυνάμωση Κέντρου Υγείας Καστελλίου Νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 8780
Ημερομηνία κατάθεσης: 4/6/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
3) ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Αποδυνάμωση Κέντρου Υγείας Καστελλίου Νομού Ηρακλείου

Με απόσπαση γιατρών από το Κέντρο Υγείας Καστελλίου θα επανδρωθεί το νεοσύστατο Ειδικό Περιφερειακό Ιατρείο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Οικονομίας – Οικονομικών και Μεταφορών – Επικοινωνιών που υπογράφηκε πρόσφατα.
Η αντιμετώπιση της έλλειψης παροχής 24ωρης ιατρικής φροντίδας στο αεροδρόμιο με απόσπαση γιατρών από ένα Κέντρο Υγείας, το οποίο παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή, όπως είναι η παραλιακή ζώνη ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, έχει θορυβήσει τους κατοίκους, τους Δημάρχους και τους φορείς της περιοχής, οι οποίοι δεν επιθυμούν την παραπέρα αποδυνάμωση και την υποβάθμισή του.
Επειδή η απόσπαση γιατρών από το ήδη ολιγομελές προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καστελλίου θα σημάνει την ολοκληρωτική αποδυνάμωσή του.
Επειδή ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, λόγω της αθρόας προσέλευσης παραθεριστών στη βόρεια παραλία, ο πληθυσμός της ευρύτερης περιοχής που καλύπτει το Κέντρο Υγείας Καστελλίου πολλαπλασιάζεται, όπως επίσης και τα περιστατικά που χρήζουν ιατρικής φροντίδας,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν προτίθενται να προβούν άμεσα στην αύξηση και προκήρυξη επιπλέον οργανικών θέσεων γιατρών στο Κέντρο Υγείας Καστελλίου, προκειμένου να μην αποδυναμωθεί από την απόσπαση προσωπικού στο νεοσυσταθέν Ειδικό Περιφερειακό Ιατρείο του αεροδρομίου Ηρακλείου ή να αποσπάσουν ιατρικό προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών από τα Περιφερειακά Νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης