Αποδυνάμωση Σφαγείου Ασημίου

Αριθμός πρωτ: 2587
Ημερομηνία κατάθεσης: 28/11/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Αποδυνάμωση Σφαγείου Ασημίου.

Την αποδυνάμωση και τελικά το αναγκαστικό κλείσιμο του Σφαγείο Ασημίου, ενόψει των εορτών, καταγγέλλει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα, με το αρ. 19933/15-11-2007 έγγραφο του ΕΦΕΤ, απλά ανακοινώθηκε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου η απόσπαση του Κτηνιάτρου που είχε τοποθετηθεί στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Ασημίου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον κτηνίατρος στο Σφαγείο για τη διενέργεια του κρεοστατικού ελέγχου.
Επειδή, τα τρία τελευταία χρόνια, έχουν συνταξιοδοτηθεί επτά κτηνίατροι, έχουν μεταταχθεί δύο κτηνίατροι στην περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ Κρήτης και άλλοι τρεις τεχνολόγοι ζωικής παραγωγής για διάφορους λόγους σε άλλους φορείς, ανεξάρτητα από την άρνηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.
Επειδή οι αποσπάσεις και οι μετατάξεις προσωπικού δεν θα πρέπει να πραγματοποιούνται χωρίς τη γνώμη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.
Επειδή με επανειλημμένες ερωτήσεις μου, και τελευταία την 2438/26-11-07, έχω επισημάνει την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και ιδιαίτερα η Διεύθυνση Κτηνιατρικής, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής του πλήθους και της συχνότητας των απαιτούμενων ελέγχων,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να εγκρίνουν την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη ενός κτηνιάτρου για την κάλυψη της κενής θέσης στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Ασημίου προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα λειτουργίας του Σφαγείου, από την έλλειψη κτηνιάτρου, για να μην κλείσει ενόψει και των εορτών.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ