Αποκλεισμός εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ 04 από Επιμορφωτικό Σεμινάριο

Αριθμός πρωτ: 13432
Ημερομηνία κατάθεσης: 2/6/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Αποκλεισμός εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ 04 από Επιμορφωτικό Σεμινάριο.

Έντονη είναι η αντίδραση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου για τον αποκλεισμό των καθηγητών του κλάδου Φυσικών ΠΕ 04, από επιμορφωτικό σεμινάριο στο CERN, το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο ερευνών σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, ζητώντας παράλληλα να γνωστοποιηθούν οι λόγοι και οι τρόποι που αποκλείστηκαν οι εκπαιδευτικοί του Νομού (διδάσκουν περίπου 3000 εκπαιδευτικοί).
Όπως επισημαίνει η ΕΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις σύνθετες απαιτήσεις πρέπει να είναι ενημερωμένοι σχετικά με τις πιο πρόσφατες έρευνες στην ειδικότητά τους, καθώς επίσης να έχουν παιδαγωγικές γνώσεις προκειμένου να εκτελέσουν υψηλής ποιότητας διδακτικό έργο.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, θα πρέπει να υπάρχουν διαφανείς διαδικασίες επιλογής των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να συμμετέχουν στις επιμορφωτικές δραστηριότητες.
Επειδή η εύλογη απορία της ΕΛΜΕ για τον αποκλεισμό των καθηγητών που ανήκουν οργανικά σε σχολεία του Νομού, ενισχύεται ακόμη περισσότερο από το ότι η κλήρωση για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο σεμινάριο υποτίθεται πως έγινε κατά Δ/νσεις, ωστόσο κανείς δεν επιλέχτηκε από την Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου Κρήτης.
Επειδή πάγια θέση της ΕΛΜΕ είναι η θεσμοθέτηση μέτρων για την ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να δώσει εντολή για τη διαλεύκανση της υπόθεσης σχετικά με τον ύποπτο αποκλεισμό όλων των καθηγητών του Νομού Ηρακλείου, κλάδου Φυσικών ΠΕ 04, από το επιμορφωτικό σεμινάριο στο CERN, καθώς και αν προτίθεται να προβεί στη θεσμοθέτηση μέτρων για την ουσιαστική και διαχρονική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών, προκειμένου να εκτελούν υψηλής ποιότητας διδακτικό έργο.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης