Αποκλεισμός επίσκεψης του Βυζαντινού ναού Αγίου Φανουρίου στα Βορίζια του Δήμου Ζαρού του Νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 12075
Ημερομηνία κατάθεσης: 13/5/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Αποκλεισμός επίσκεψης του Βυζαντινού ναού Αγίου Φανουρίου στα Βορίζια του Δήμου Ζαρού του Νομού Ηρακλείου.

Είναι γνωστό ότι στα Βορίζια του Δήμου Ζαρού του Νομού Ηρακλείου ο ναός του Αγίου Φανουρίου, στον οποίο υπάρχουν αγιογραφίες της κρητικής σχολής που ανθούσε από τα πρώιμα χρόνια του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, παραμένει κλειστός για τους επισκέπτες ντόπιους και ξένους γιατί δεν υπάρχει φύλακας που να έχει την ευθύνη.
Τα παράπονα είναι πολλά γιατί ένα αξιοθέατο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παραμένει κλειστό και πολλοί, κυρίως ξένοι, μεταβαίνουν άσκοπα στο χώρο.
Επειδή το φαινόμενο αυτό είναι πολύ συχνότερο την περίοδο του καλοκαιριού και δημιουργεί μεγάλη απογοήτευση σε ανθρώπους που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας του τουρισμού μας.
Επειδή τα τελευταία χρόνια η κάλυψη των αναγκών γίνεται ευκαιριακά και χωρίς σχεδιασμό ενώ θα’ έπρεπε όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό να γνωρίζουν έγκαιρα ότι αφορά τα αξιοθέατα.
Επειδή είναι ανάγκη το κενό αυτό να καλυφθεί το συντομότερο δυνατό για να μην εκτιθέμεθα σε όσους μπορούν να προβάλλουν τη χώρα μας,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να καλύψει άμεσα το κενό που δημιουργείται προσλαμβάνοντας το αναγκαίο προσωπικό για να μπορούν να γίνονται απρόσκοπτα οι επισκέψεις στον βυζαντινό ναό του Αγίου Φανουρίου στα Βορίζια.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης