Αύξηση αγορών μέσω Διαδικτύου

Αριθμός πρωτ: 4680
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/1/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
3) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
4) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Αύξηση αγορών μέσω Διαδικτύου.

Η έκρηξη της ακρίβειας με δεκάδες αγαθά να πωλούνται ακόμη και 15% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι και με τους ειδικούς να εκτιμούν πως η νέα χρονιά ίσως να εξελιχθεί σε μια από τις δυσκολότερες των τελευταίων ετών.
Αποτελεί επίσης γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν να κάνουν τις αγορές τους μέσω Διαδικτύου αντιμετωπίζοντας την ακρίβεια μέσω τω ευκαιριών που παρουσιάζονται στο Διαδίκτυο.
Επειδή όπως αναφέρεται σε έρευνες που γίνονται οι ηλεκτρονικές αγορές των καταναλωτών επεκτείνεται σε πολλά προϊόντα πέρα από ηλεκτρονικά είδη, βιβλία, ταξίδια, σε ρουχισμό, είδη σπιτιού και σούπερ-μάρκετ.
Επειδή όπως αναφέρεται από τους ειδικούς η αγορά τροφίμων στο Διαδίκτυο είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο επειδή τα τρόφιμα έχουν πολυπλοκότερο τρόπο μεταφοράς και ημερομηνίας λήξης, γεγονός που απαιτεί ταχύτητα και ευελιξία.
Επειδή είναι ανάγκη, λόγω των εξελίξεων και της ευρείας χρήσης του Διαδικτύου για τις αγορές να προστατευτούν οι καταναλωτές και να μην υπάρξουν προβλήματα στην αγορά τροφίμων λόγω των ιδιαιτεροτήτων και της φύσης των προϊόντων,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν προτίθενται να λάβουν συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα τόσο για την εξυπηρέτηση όσο και την προστασία των καταναλωτών που επιλέγουν να κάνουν τις αγορές τους μέσω Διαδικτύου και για προϊόντα της αγοράς τροφίμων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ