Δημιουργία νέων οργανικών θέσεων και κάλυψη των κενών στις δικαστικές υπηρεσίες του Νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 6852
Ημερομηνία κατάθεσης: 21/2/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΘΕΜΑ: Δημιουργία νέων οργανικών θέσεων και κάλυψη των κενών στις δικαστικές υπηρεσίες του Νομού Ηρακλείου.

Τη δημιουργία νέων οργανικών θέσεων καθώς και την κάλυψη των πολλών υφιστάμενων κενών στις δικαστικές υπηρεσίες του Νομού Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της χώρας, ζητούν οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Όπως επισημαίνουν η δικαστική ύλη και ο φόρτος εργασίας τους συνεχώς αυξάνεται τη στιγμή που σήμερα υπηρετούν λιγότεροι υπάλληλοι από το 1998.
Χαρακτηριστικά επισημαίνεται πως οι αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου για το 2007 φτάνουν τις 13.420, με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας που καλούνται να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις, να μην ξεπερνούν τους πέντε.
Επειδή είναι αναγκαία η αύξηση των γραμματειακών θέσεων κατά 15 και των επιμελητών κατά 2 στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου, ενώ στην Εισαγγελία κατά 12 και 8 αντίστοιχα.
Επειδή, σύμφωνα με το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, ανάλογες είναι οι ανάγκες για τα περιφερειακά Ειρηνοδικεία Χερσονήσου και Βιάννου, αλλά και για το Υποθηκοφυλακείο Ηρακλείου, το οποίο έχει τρομερό φόρτο εργασίας.
Επειδή οι δικαστικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται και για τις αποδοχές τους, αφού είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι εργαζόμενοι στο χώρο της Δικαιοσύνης,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

1) Αν προτίθεται να προβεί στην αύξηση των οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες του Νομού Ηρακλείου, καθώς και στην κάλυψη των πολλών κενών που υπάρχουν σε αυτές.
2) Αν προτίθεται να αυξήσει τις αποδοχές των δικαστικών υπαλλήλων που όπως οι ίδιοι τονίζουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχουν αναβαθμιστεί παίρνοντας μόνο την ετήσια ελλιπή τιμαριθμική προσαρμογή.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ