Δημιουργία πίστας για εξετάσεις χορήγησης διπλωμάτων οδήγησης

Αριθμός πρωτ: 11263
Ημερομηνία κατάθεσης: 9/12/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Δημιουργία πίστας για εξετάσεις χορήγησης διπλωμάτων οδήγησης.

Ως γνωστόν η κυβέρνηση της Ν.Δ. ακύρωσε το πρόγραμμα για τη δημιουργία Κέντρου Εξέτασης Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών για το οποίο ο Δήμος Αρκαλοχωρίου Νομού Ηρακλείου, είχε παραχωρήσει και τον αναγκαίο οικοπεδικό χώρο.
Η εξέλιξη αυτή πέραν από την ακύρωση στην πράξη του προγράμματος οδικής ασφάλειας, την απώλεια πόρων από το Γ΄ΚΠΣ και χάσιμο πέντε χρόνων, είχε και δυσμενείς επιπτώσεις στον πληθυσμό με την αύξηση των τροχαίων περιστατικών.
Ο Νομός Ηρακλείου ο οποίος διαθέτει τρία γραφεία συγκοινωνιών Ηράκλειο-Αρκαλοχώρι-Μοίρες θα έπρεπε στην πράξη να διαθέτει για την κάθε περιοχή και κατάλληλο χώρο για εξετάσεις αφού και ο πληθυσμός που καλύπτουν ισοδυναμεί με τον πληθυσμό πολλών νομών της χώρας.
Επειδή είναι ανάγκη να δημιουργηθούν οι αναγκαίες υποδομές εκεί που υπάρχουν οι δυνατότητες το συντομότερο δυνατό για να ολοκληρωθεί επιτέλους ο σχεδιασμός που αφορά την οδική ασφάλεια,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να δημιουργήσει τις αναγκαίες υποδομές για εξέταση των υποψηφίων οδηγών και στο Δήμο Αρκαλοχωρίου, ο οποίος πρώτος είχε διαθέσει κατάλληλο χώρο και είχε ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης