Διαμαρτυρία Δήμου Κόφινα για την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης της περιοχής

Αριθμός πρωτ: 13352
Ημερομηνία κατάθεσης: 30/5/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία Δήμου Κόφινα για την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης της περιοχής.

Με την 7243/26-2-08 Ερώτησή μου, είχα επισημάνει την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Αστυνομικού Σταθμού Ασημίου με ικανό προσωπικό που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα κρούσματα βίας, τα οποία προκαλούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία, καθώς ο ένας αστυνομικός που διαθέτει, δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής και το πλήθος των παραβατικών συμπεριφορών που εκδηλώνονται σε ένα Δήμο πεντέμισι χιλιάδων κατοίκων.
Στην απάντηση της ως άνω Ερώτησης γίνεται λόγος για κατάργηση του Α.Σ. Ασημίου και ένταξη της περιοχής του Δήμου Κόφινα στην αρμοδιότητα του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου.
Ο Δήμος Κόφινα, με αφορμή την πρόσφατη ληστεία υποκαταστήματος ιδιωτικής τράπεζας στο Ασήμι, εκφράζει την εντονότατη ανησυχία του για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα παραβατικότητας και διαμαρτύρεται για την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή των διοικητικών του ορίων.
Επειδή, σύμφωνα με ψήφισμα του Δ.Σ. του Δήμου Κόφινα, ξεχείλισε το ποτήρι οργής και αγανάκτησης της τοπικής κοινωνίας για την πλήρη αδιαφορία του κράτους, ενώ εκφράζεται η πεποίθηση πως υποβαθμίζεται και περιθωριοποιείται ο Δήμος από την εγκαθίδρυση της εγκληματικότητας στην περιοχή.
Επειδή, όπως υπογραμμίζει ο Δήμος Κόφινα, η πρόληψη τέτοιων φαινομένων και όχι η καταστολή είναι το ζητούμενο μιας ευνομούμενης κοινωνίας,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να προβεί στην άμεση στελέχωση και αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Ασημίου, και όχι στην κατάργησή του, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα κρούσματα βίας, τα οποία προκαλούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης