Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για την απαγόρευση επιλογής υποδιευθυντών όσων είναι κοντά στη σύνταξη

Αριθμός πρωτ: 2776
Ημερομηνία κατάθεσης: 3/12/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για την απαγόρευση επιλογής υποδιευθυντών όσων είναι κοντά στη σύνταξη.

Τις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών έχει προκαλέσει εγκύκλιος του Υπουργείου που ουσιαστικά απαγορεύει σε όσους είναι κοντά στη σύνταξη να επιλεγούν σε θέση υποδιευθυντή σχολείου.
Συγκεκριμένα η εν λόγω εγκύκλιος προβλέπει πως «οι υποψήφιοι για τις θέσεις επιλογής είναι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μέχρι τη λήξη ισχύος του πίνακα επιλογής δεν συμπληρώνουν συνολική πραγματική συντάξιμη υπηρεσία και το όριο ηλικίας για αποχώρηση από την υπηρεσία».
Επειδή οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για άδικη και αντισυνταγματική πρόβλεψη, η οποία παράλληλα είναι αόριστη και νομικά διάτρητη.
Επειδή, όπως επισημαίνουν, γίνεται αναφορά σε πίνακα επιλογής, τη στιγμή που σύμφωνα με το Νόμο δε συντάσσεται πίνακας επιλογής για υποδιευθυντές, αλλά μόνο για τους διευθυντές,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη άδικη και αντισυνταγματική, όπως τη χαρακτηρίζουν οι εκπαιδευτικοί, πρόβλεψη της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας η οποία απαγορεύει σε όσους είναι κοντά στη σύνταξη να επιλεγούν σε θέση υποδιευθυντή σχολείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ