Διαμαρτυρία κατοίκων Μεσαράς για τη μη ανέγερση εργατικών κατοικιών στην περιοχή

Αριθμός πρωτ: 5940
Ημερομηνία κατάθεσης: 7/2/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία κατοίκων Μεσαράς για τη μη ανέγερση εργατικών κατοικιών στην περιοχή.

Τις 6.500 χιλιάδες ξεπερνούν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, ωστόσο δεν έχει μέχρι σήμερα ικανοποιηθεί το αίτημά τους για ανέγερση εργατικών κατοικιών στην περιοχή, αν και καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ της Μεσαρας που πληρούν τις προϋποθέσεις και θα μπορούσαν να μπουν στην κλήρωση και να αποκτήσουν φτηνή εργατική κατοικία από τον ΟΕΚ, διαμαρτύρονται καθώς σε άλλες περιοχές της Ελλάδας κτίζονται εργατικές κατοικίες όχι μόνο στις πρωτεύουσες των Νομών αλλά και στην επαρχία, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο Νομό Ηρακλείου.
Αρνητικές επίσης εντυπώσεις προκαλεί η πρακτική του Οργανισμού Εργατικής Εστίας να ζητά από τους Δήμους της Μεσαράς, και συγκεκριμένα από τους Δήμους Μοιρών και Τυμπακίου, να υποδείξουν δημοτικές ή δημόσιες εκτάσεις που μπορούν να παραχωρηθούν στον ΟΕΚ τη στιγμή που σε άλλους Νομούς ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας αγοράζει οικόπεδα για την ανέγερση εργατικών κατοικιών.
Επειδή οι ασφαλισμένοι της Μεσαράς αισθάνονται πολίτες β΄ κατηγορίας αφού δεν τους δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν φθηνή εργατική κατοικία.
Επειδή ο ΟΕΚ δεν θα έπρεπε να έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά, αλλά θα έπρεπε να αντιμετωπίζει ενιαία όλους τους Νομούς της χώρας,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να παρέμβει στη διοίκηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προκειμένου να ανεγερθούν εργατικές κατοικίες και στη Μεσαρά Νομού Ηρακλείου για να μπορούν οι 6500 ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στην περιοχή να αποκτήσουν δικαίωμα διεκδίκησης φτηνής εργατικής κατοικίας.

Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ