Διαμαρτυρία Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 6600
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/2/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Έντονα διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για τις ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας που εξακολουθούν να κάνουν μάθημα οι μαθητές του Σχολείου, τη στιγμή που υπάρχει ακίνητο για την ανέγερση καινούργιου κτηρίου, εκκρεμεί όμως από το 2006 η υπογραφή της σχετικής απόφασης παραχώρησης.
Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, παρά τις υποσχέσεις των υπευθύνων για προώθηση και υπογραφή της απόφασης παραχώρησης, αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί.
Επειδή ο Σύλλογος έχει αποφασίσει την κλιμάκωση των ενεργειών του και δυναμικές αντιδράσεις αφού οι προσπάθειές του για την επίλυση του προβλήματος έχουν αποβεί άκαρπες.
Επειδή εξαιτίας του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο υπόγειο του υπάρχοντος κτηρίου, το οποίο προοριζόταν για γκαράζ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική και ψυχική υγεία των μαθητών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να υπογράψει άμεσα την απόφαση παραχώρησης του ΒΚ104 ακινήτου από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στο Δήμο Ηρακλείου προκειμένου να ανεγερθεί το νέο σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ