Διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις εργαζομένων στον ΕΛΤΑ για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού

Αριθμός πρωτ: 6493
Ημερομηνία κατάθεσης: 15/2/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις εργαζομένων στον ΕΛΤΑ για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την προωθούμενη συνεργασία του ΕΛΤΑ με ξένο ταχυδρομικό οργανισμό.
Όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους, τα σενάρια ιδιωτικοποίησης σε συνδυασμό με τη συνεχή απαξίωση του Οργανισμού έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους 9,5 χιλιάδες εργαζομένους στον ΕΛΤΑ.
Σύμφωνα με τους ίδιους, επίκειται η ιδιωτικοποίηση του 25% του Οργανισμού, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια να κλείσουν 200 περιφερειακά ταχυδρομικά γραφεία.
Επειδή οι εργαζόμενοι θα προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις προκειμένου να προασπιστούν τα συμφέροντα του κλάδου τους.
Επειδή επανειλημμένα έχω επισημάνει τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στα τοπικά καταστήματα του ΕΛΤΑ, με τις κενές οργανικές θέσεις να ανέρχονται στις 100 και στους τέσσερις Νομούς της Κρήτης, παρά το γεγονός ότι έχει εγκριθεί κονδύλιο για την πρόσληψη 850 μόνιμων υπαλλήλων από τον περασμένο Ιούνιο,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να κάνει δεκτό το αίτημα των εργαζομένων να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, γεγονός που θα σημάνει, σύμφωνα με τους εργαζομένους, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο 200 περιφερειακών υποκαταστημάτων, καθώς και αν προτίθεται να προβεί άμεσα στην πρόσληψη 850 υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι οργανικές θέσεις και να αναβαθμιστούν ουσιαστικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες των ΕΛΤΑ.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ