Διαμαρτυρίες κατοίκων οικισμού Τσίγκουνα του Δήμου Μοιρών για την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή

Αριθμός πρωτ: 2588
Ημερομηνία κατάθεσης: 28/11/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρίες κατοίκων οικισμού Τσίγκουνα του Δήμου Μοιρών για την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή.

Έντονα διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του οικισμού Τσίγκουνα – Αντισκαρίου του Δήμου Μοιρών Ηρακλείου για την έλλειψη αστυνόμευσης και για τα αυξημένα κρούσματα διαρρήξεων που παρατηρούνται στην περιοχή.
Πενήντα δύο οικογένειες κατοικούν στον Τσίγκουνα, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, οι οποίες πάνω από δύο φορές έχουν πέσει θύματα διαρρήξεων, κλοπών και εκτεταμένων υλικών ζημιών στα σπίτια και στις περιουσίες τους.
Με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω επισημάνει την υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων του Νομού και την ανάγκη ενίσχυσης της δύναμή τους, και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς, στην οποία σημειώνεται αύξηση της εγκληματικότητας.
Επειδή η υπάρχουσα δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών αδυνατεί να εποπτεύσει τους πέντε Δήμους της Μεσσαράς και το σύνολο των οικισμών που περιλαμβάνουν, μεταξύ των οποίων και ο οικισμός του Τσίγκουνα.
Επειδή είναι επιτακτική ανάγκη η εικοσιτετράωρη αστυνόμευση και η διενέργεια συνεχών περιπολιών τόσο στον Τσίγκουνα Μοιρών, όσο και σε όλους τους Δήμους του Νομού, προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα εγκληματικότητας και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, το οποίο, έχει χαθεί εξ’ αιτίας της έλλειψης αστυνόμευσης και της θρασύτητας των αδίστακτων κακοποιών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Με ποιες ενέργειες και ποιο σχεδιασμό προτίθεται να προστατεύσει τους κατοίκους του οικισμού Τσίγκουνα στο Δήμο Μοιρών, αλλά και όλων των περιοχών του Νομού Ηρακλείου από την έξαρση της εγκληματικότητας και την αποθράσυνση των αδίστακτων κακοποιών που παρατηρείται, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας και να προστατευθούν οι περιουσίες τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ