Διαμαρτυρίες Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος

Αριθμός πρωτ: 17672
Ημερομηνία κατάθεσης: 10/4/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρίες Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) με επιστολή της διαμαρτύρεται για τις καθυστερήσεις των προμηθειών υλικών ακόμα και για την παντελή έλλειψή τους, καθώς και για το γραφειοκρατικό και δυσκίνητο θεσμικό πλαίσιο βάσει του οποίου αυτές διενεργούνται.
Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΠΛΣ, μετά την κατάργηση των Ειδικών Λογαριασμών, που κάλυπταν μεγάλο μέρος των σχετικών δαπανών, το πρόβλημα θα γίνεται όλο και εντονότερο. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι είναι λυπηρό το φαινόμενο που παρατηρείται σήμερα να υπάρχουν ελλείψεις που αφορούν την επιχειρησιακή ετοιμότητα των πλωτών και χερσαίων μέσων του ΛΣ αλλά και σε υλικά που έχουν να κάνουν με την άμεση καθημερινότητα της εργασίας του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, όπως ιματισμού, έντυπα ακόμη και βιβλιάρια υγείας, δελτία ταυτοτήτας, φωτοτυπικό χαρτί κλπ, ελλείψεις που δίνουν μια κωμικοτραγική διάσταση στο όλο θέμα.
Σύμφωνα ακόμη με την ΠΟΕΠΛΣ, είναι ανάγκη να λειτουργήσει πλήρως η Επισκευαστική Βάση του Λιμενικού Σώματος, που θα είναι μια μεγάλη διέξοδος και θα λύσει μέρος του προβλήματος της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Σώματος, παράλληλα με την ίδρυση νέας στην Θεσσαλονίκη.
Επειδή είναι ευθύνη της Πολιτείας να μεριμνά για τη σωστή λειτουργία όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως είναι και του Λιμενικού Σώματος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ.Υπουργός
Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα, προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες προμήθειες σε υλικά και μέσα για το Λ.Σ. με την διαδικασία που προβλέπεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως ζητά η ΠΟΕΠΛΣ.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης