Αριθμός πρωτ: 5316
Ημερομηνία κατάθεσης: 8/3/2007
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΘΕΜΑ: Δυσοίωνες προβλέψεις για τον Ελληνικό Τουρισμό από τη Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου.
Και η Διεθνής Έκθεση του Βερολίνου έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει τις δυσοίωνες προβλέψεις για την φετινή τουριστική κίνηση της Κρήτης, επιβεβαιώνοντας μάλιστα τους φόβους για απώλεια αξιοσέβαστου ποσοστού των Γερμανών επισκεπτών που παραδοσιακά αποτελούσαν την πλειονότητα των τουριστών στη Μεγαλόνησο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων καταγράφεται μία πτώση της τάξεως του 20% στις μέχρι τώρα κρατήσεις σε σύγκριση με την περυσινή, με απώλειες τουριστών επίσης από τη Βρετανία αλλά και το Βέλγιο.
Έχω επισημάνει με την 5100/05-03-07 Ερώτησή μου, την αδικαιολόγητη υστέρηση της Ελλάδας με βάση τον δείκτη ταξιδιωτικής και τουριστικής ανταγωνιστικότητας, την οποία κατέγραψε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, καθώς είναι ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να υπάρξει σταδιακή αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού.
Επειδή οι ανεπαρκείς υποδομές αεροπορικών και οδικών μεταφορών, η έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού αλλά και οι ημιτελείς, όμως παρ’ όλ’ αυτά ακριβές, υπηρεσίες που προσφέρουμε στους τουρίστες, είναι μερικά από τα προβλήματα που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην τουριστική κίνηση της Κρήτης.
Επειδή οι τουριστικοί πράκτορες και επιχειρηματίες προσπαθούν με δημόσιες σχέσεις να περισώσουν τις αυξανόμενες απώλειες του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και να κερδίσουν έστω και την τελευταία στιγμή τις εντυπώσεις,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να παρέμβει άμεσα και δραστικά προκειμένου να ανακάμψει ο Ελληνικός τουρισμός και να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα, αναφορικά με το ελληνικό τουριστικό προϊόν, που έχει διαμορφωθεί εις βάρος της χώρας μας, όπως τουλάχιστον επιβεβαιώνει η Διεθνής Έκθεση του Βερολίνου.
Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης