Εκβιασμοί ξενοδόχων στη περιοχή της Αγίας Πελαγίας στη Κρήτη

Αριθμός πρωτ: 1159
Ημερομηνία κατάθεσης: 29/6/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Εκβιασμοί ξενοδόχων στη περιοχή της Αγίας Πελαγίας στη Κρήτη.

Πολλές είναι οι καταγγελίες για την εμφάνιση φαινομένων εκβιασμών σε ιδιοκτήτες και στελέχη μεγάλων ξενοδοχείων στη περιοχή της Αγίας Πελαγίας σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο.
Οι εκβιαστές πλησιάζουν όχι μόνο τους ξενοδόχους αλλά και τα στελέχη των επιχειρήσεών τους ζητώντας μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να μην προχωρήσουν σε δολιοφθορές στις υποδομές των ξενοδοχείων.
Σύμφωνα με ιδιοκτήτη μεγάλου ξενοδοχείου στη περιοχή, εκβιάζεται η γαλλοβρετανικών συμφερόντων διοίκηση του ξενοδοχείου του, η οποία μέχρι τώρα έχει καταβάλει εώς και 20.000 ευρώ στους εκβιαστές προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω δολιοφθορές στο ξενοδοχείο αφού μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετές στο υδρευτικό δίκτυο αφού έφτασαν στο σημείο να ρίξουν πετρέλαιο στο πηγάδι από το οποίο τροφοδοτείται το ξενοδοχείο θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία των ενοίκων του.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι και το γεγονός της μη καταγγελίας των εκβιασμών αυτών στην αστυνομία αφού οι ξενοδόχοι που έχουν υποκύψει στους εκβιασμούς δεν θέλουν περαιτέρω προβλήματα με τους εκβιαστές μιας και φοβούνται ακόμη και για τη ζωή των οικογενειών τους.
Επειδή, οι δολιοφθορές που γίνονται στα ξενοδοχεία αυτά διαταράσσουν την ομαλή τους λειτουργία με δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχομένων από αυτά υπηρεσιών.
Επειδή, το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στην περιοχή δεν αφήνει τους εκβιαζόμενους να καταγγείλουν τα γεγονότα αυτά με αποτέλεσμα τη διαιώνιση του προβλήματος.
Επειδή, η περιοχή της Αγίας Πελαγίας αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και οι δολιοφθορές και οι εκβιασμοί αυτοί αποτελούν δυσφήμιση για τον τουρισμό της χώρα μας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Ποια μέτρα προτίθεται να πάρει για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος στη περιοχή της Αγίας Πελαγίας Ν.Ηρακλείου προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις στη τουριστική κίνηση της περιοχής αλλά και να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους επιχειρηματίες.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ