Ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων Χερσονήσου και Αερολιμένα Ηρακλείου με δόκιμους αστυφύλακες

Αριθμός πρωτ: 7471
Ημερομηνία κατάθεσης: 2/5/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων Χερσονήσου και Αερολιμένα Ηρακλείου με δόκιμους αστυφύλακες.

Με πολύ λιγότερους από το ζητούμενο αριθμό δόκιμους αστυφύλακες ενισχύθηκαν τα Αστυνομικά Τμήματα Χερσονήσου και Αερολιμένα Ηρακλείου , για τους μήνες από Μάιο έως και Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.
Συγκεκριμένα, 80 περίπου δόκιμοι από διάφορες σχολές της Αστυνομίας εμφανίστηκαν για να ενισχύσουν κατά 10 το Τμήμα Χερσονήσου και κατά 68 το Τμήμα του Αερολιμένα, αριθμός που δεν επαρκεί να καλύψει τις αυξημένες τους ανάγκες με την έναρξη μάλιστα και της τουριστικής περιόδου.
Ας σημειωθεί ότι το Αστυνομικό Τμήμα του Αεροδρομίου Ρόδου ενισχύθηκε με 87 δόκιμους αστυφύλακες, δηλαδή κατά 19 περισσότερους από το αντίστοιχο του Αεροδρομίου Ηρακλείου.
Επειδή από την κατανομή των δόκιμων αστυφυλάκων στα διάφορα αστυνομικά τμήματα της χώρας φαίνεται η αδικία σε βάρος του Νομού Ηρακλείου.
Επειδή τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι πτήσεις τσάρτερ του Αερολιμένα Ηρακλείου είναι κατά πολύ περισσότερο αυξημένες σε σχέση με άλλους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας που διαθέτουν αεροδρόμιο.
Επειδή ο πληθυσμός σε τουριστικές περιοχές του Νομού και ειδικά στην περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, πολλαπλασιάζεται και το υπηρετούν προσωπικό είναι ανεπαρκές.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να ενισχύσει με περισσότερους δόκιμους αστυφύλακες τα Αστυνομικά Τμήματα Χερσονήσου και Αερολιμένα Ηρακλείου, ώστε να καλυφθούν επαρκώς οι αυξημένες και λόγω τουριστικής περιόδου, ανάγκες για αστυνόμευση και προστασία των συγκεκριμένων περιοχών.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης