Εντατικοποίηση των προσπαθειών των τοπικών φορέων για την αποκατάσταση της τάξης στους Δήμους Χερσονήσου και Μαλίων

Αριθμός πρωτ: 3311
Ημερομηνία κατάθεσης: 7/8/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΘΕΜΑ: Εντατικοποίηση των προσπαθειών των τοπικών φορέων για την αποκατάσταση της τάξης στους Δήμους Χερσονήσου και Μαλίων.

Η εντατικοποίηση των μέτρων για την αποκατάσταση της τάξης στους τουριστικούς Δήμους Χερσονήσου και Μαλίων, από τους τοπικούς φορείς του Νομού Ηρακλείου είναι πλέον η μόνη απομένουσα λύση αφού η Κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να προβεί στην ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας στις συγκεκριμένες περιοχές.
Η καθημερινή πλέον παραβατική συμπεριφορά νεαρών αλλοδαπών καθώς και τα συχνά επεισόδια ανάμεσα σε καταστηματάρχες και αστυνομικούς με τουρίστες, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο.
Σε σχετική σύσκεψη στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή των Δημάρχων Χερσονήσου και Μαλίων διαπιστώθηκε η ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για τη λύση των προβλημάτων και τη λύτρωση των τοπικών κοινωνιών.
Επειδή η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα ενισχύσουν τις προσπάθειες των τοπικών φορέων προκειμένου να φέρουν σε πέρας ένα πολύ σημαντικό έργο και όχι να αναγκάζονται σε παραίτηση όσοι προσπαθούν να δώσουν λύση, όπως συνέβη και με την πρόσφατη παραίτηση του προέδρου της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Ποια συγκεκριμένα μέτρα και πότε προτίθενται να λάβουν προκειμένου να ενισχυθούν και να υποστηριχθούν οι προσπάθειες των τοπικών φορέων του Νομού Ηρακλείου για την αντιμετώπιση του προβλήματος των συχνών παραβατικών συμπεριφορών από τουρίστες καθώς και την πρόκληση επεισοδίων με τους ντόπιους, στους Δήμους Χερσονήσου και Μαλίων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης