Επέκταση Σχεδίου Πόλης Καστελλίου Πεδιάδος

Αριθμός πρωτ: 5140
Ημερομηνία κατάθεσης: 25/1/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑ: Επέκταση Σχεδίου Πόλης Καστελλίου Πεδιάδος.

Είναι γνωστό ότι η ανάγκη χωροταξικού σχεδιασμού στο Δήμο Καστελλίου και ιδιαίτερα στην έδρα του Δήμου είναι μια αναγκαιότητα πρώτης προτεραιότητας με δεδομένο ότι προβλέπεται στο συγκεκριμένο Δήμο να δημιουργηθεί το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο.
Στην κατεύθυνση αυτή για την επέκταση του Σχεδίου Πόλης Καστελλίου έχουν εγκριθεί 550 χιλιάδες ευρώ με παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού τα οποία όμως δεν μπορούν να εκταμιευθούν γιατί δεν υπάρχει Σχέδιο Χωροταξικής Οικιστικής Ανάπτυξης Πόλεων (ΣΧΟΑΠ) στην περιοχή.
Για το λόγο αυτό η πολυδιαφημισμένη έγκριση των 550 χιλ. ευρώ παραμένει ανολοκλήρωτη και αποτελεί δέσμευση χωρίς αντίκρισμα αφού δεν μπορούν να αξιοποιηθούν τα χρήματα. Για την απορρόφησή τους απαιτείται πρώτα να διατεθούν περίπου 120 χιλ. ευρώ, όπως είχε ζητήσει προκαταβολικά η Δημοτική Αρχή, για την υλοποίηση ΣΧΟΑΠ στο Δήμο Καστελλίου και σε δεύτερη φάση να επεκταθεί το Σχέδιο Πόλης.
Επειδή ο Δήμος Καστελλίου και η τοπική κοινωνία πιστεύουν ότι αυτά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αποτελούν άλλη μια προεκλογική κοροϊδία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών στις περασμένες εκλογές.
Επειδή όλη αυτή η κοροϊδία και η έλλειψη βούλησης της Κυβέρνησης να ικανοποιήσει έστω μέρος των αιτημάτων του Δήμου Καστελλίου διαμορφώνει αρνητικό περιβάλλον και δυναμιτίζει το συναινετικό κλίμα που απαιτείται για τη δημιουργία του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλλι αλλά μεταθέτει και την κάλυψη στο μέλλον επιτακτικών αναγκών της περιοχής,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να ικανοποιήσουν το αίτημα του Δήμου Καστελλίου και των φορέων της περιοχής για τη δημιουργία ΣΧΟΑΠ από το πρόγραμμα «Θησέας» ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα και πότε πρόκειται να γίνει προκειμένου η έγκριση με την παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού να μη μείνει γράμμα κενό.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΧΩΔΕ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ