Επίμαχη τροπολογία για την αλλαγή του τρόπου ανάδειξης των διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων

19/4/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δριμεία κριτική άσκησε στην Κυβέρνηση ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μανόλης Σοφ. Στρατάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών «Προϋποθέσεις διαφάνειας για την πληροφόρηση σχετικά με εκδότες των οποίων οι κινητές αξίες έχουν εισαχθεί προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά και άλλες διατάξεις», με αφορμή την επίμαχη τροπολογία για την αλλαγή του τρόπου ανάδειξης των διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων.
Ο κ. Στρατάκης έκανε λόγο για πανικό της Κυβέρνησης, η οποία μετά το σκάνδαλο των ομολόγων, αισθάνεται την υποχρέωση να απολογείται με δήθεν συμψηφισμούς ενώπιον του ελληνικού λαού.
Απαντώντας στον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Δούκα, ο οποίος προσπαθεί να αποσείσει τις προσωπικές του ευθύνες, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Κυβέρνηση θα έπρεπε να αισθάνεται ντροπή για τα αποτελέσματα των πολιτικών της και τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στους πολίτες, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα να διεξαχθούν σύντομα εκλογές, καθώς αποτελούν τη μόνη λύση για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα και αυτή θα είναι η μόνη εποικοδομητική προσφορά στον τόπο.
Ο κ. Στρατάκης κατηγόρησε την Κυβέρνηση για αφαίμαξη των αποθεματικών των Ταμείων αλλά και για μη απόδοση των κρατικών εισφορών σε ΙΚΑ και ΟΓΑ όπως οφείλει, και κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν γιατί τα αποθεματικά εμφανίζονται να παρουσιάζουν αύξηση εσόδων από τις επενδύσεις σε μετοχές και καταθέσεις, και μείωση από τα ομόλογα, από τα «σάπια», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ομόλογα.
Αναφορικά με το Σχέδιο Νόμου, ο κ. Στρατάκης έκανε λόγο για κατάργηση άρθρων νόμων που ψήφισε η ίδια η Κυβέρνηση της Ν.Δ., προσθέτοντας πλήθος χαριστικών ρυθμίσεων, τις οποίες η Κυβέρνηση σκοπίμως δεν αναφέρει ρητά εντός του Νομοσχεδίου για να καταργήσει κάθε μορφής διαφάνεια, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιεί την εναρμόνιση στην κοινοτική Οδηγία για διαφάνεια, αλλά να περνά χαριστικές ρυθμίσεις, εκτρέφοντας τη διαπλοκή.