Επιθεώρηση ανεκτέλεστων έργων στο Νομό Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 3440
Ημερομηνία κατάθεσης: 21/8/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑ: Επιθεώρηση ανεκτέλεστων έργων στο Νομό Ηρακλείου.

Τα έργα την εκτέλεση των οποίων έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης επιθεώρησε σύφωνα με δημοσιεύματα ο Περιφερειάρχης και οι τοπικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι γεγονός ότι η Περιφέρεια Κρήτης και η κυβέρνηση της ΝΔ, το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν με επικοινωνιακά τεχνάσματα να καλύπτουν το κενό που δημιουργεί η απραξία, ιδιαίτερα στην εκτέλεση των δημοσίων έργων στην Κρήτη.
Έργα όπως οι κάθετοι άξονες και ιδιαίτερα ο άξονας Ηράκλειο-Βιάννος, έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί αφού είχαν ενταχθεί στο Γ’ ΚΠΣ, το οποίο τώρα τελειώνει, και παρόλ’αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια υπάρχει μια πλήρης στασιμότητα.
Η Περιφέρεια Κρήτης ως αρμόδια για την εκτέλεση έργων στο Νομό Ηρακλείου έχει αρνητικό έργο και γι’ αυτό οφείλει να απολογηθεί στο λαό του Ηρακλείου.
Οι αρμόδιοι Υπουργοί θα μπορούσαν να δώσουν στη δημοσιότητα τα ποσά που είχαν εκταμιευθεί τα δύο πρώτα χρόνια υλοποίησης του Γ’ ΚΠΣ με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και τα ποσά που έχουν εκταμιευθεί με κυβέρνηση ΝΔ τα τελευταία πέντε χρόνια.
Οι κάθετοι άξονες αποτελούν την χαρακτηριστικότερη περίπτωση των επικοινωνιακών επιλογών της ΝΔ αλλά τελικά το Ηράκλειο παραμένει χωρίς δρόμους αν και τα κοινοτικά πλαίσια κλείνουν, είτε χωρίς να απορροφηθούν όλα τα ποσά, είτε έχοντας δοθεί τα κονδύλια σε άλλες περιοχές και πάντα κατά σύμπτωση με κυβερνήσεις της ΝΔ.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ.Υπουργοί,
1) Εαν προτίθενται να δώσουν στη δημοσιότητα τα κονδύλια που έχουν εκταμιευθεί διαχρονικά από το Γ΄ΚΠΣ στα έργα που εκτελεί η Περιφέρεια Κρήτης στο νομό Ηρακλείου για να φανεί η μεγάλη κοροϊδία της κυβέρνησης και
2) Αν προτίθενται να δεσμευτούν με σαφή χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των προγραμματισθέντων και ενταγμένων έργων, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο Γ’ ΚΠΣ.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης