Επικαιροποίηση ενστάσεων του ελαιοκομικού μητρώου και χαμένες επιδοτήσεις

Αριθμός πρωτ: 497
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/7/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ : Επικαιροποίηση ενστάσεων του ελαιοκομικού μητρώου και χαμένες επιδοτήσεις.

Πάνω από 5.000 παραγωγοί του Ν. Ηρακλείου έχασαν για διάφορους λόγους μέρος της επιδότησης της ελαιοκομικής περιόδου 2004-2005 ή δεν πήραν καθόλου επιδότηση επειδή δεν έγινε η επικαιροποίηση του Μητρώου με βάση τις 40.000 ενστάσεις που είχαν υποβληθεί.
Οι παραγωγοί της κατηγορίας αυτής και ιδιαίτερα αυτοί οι οποίοι δεν πήραν καθόλου επιδότηση για την παραγωγή της περιόδου 2004-2005, ενώ είχαν όλες τις προϋποθέσεις , είναι ανάστατοι γι΄ αυτήν την αδικία που έχουν υποστεί.
Η αρμόδια Διεύθυνση Μητρώου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ουσιαστικά δεν προχώρησε σε καμία εξέταση ένστασης με αποτέλεσμα να υπάρξουν αυτές οι τεράστιες αδικίες, ακόμη και εξαιτίας θανάτου κάποιου δικαιούχου, αφού δεν έγινε η επικαιροποίηση του Μητρώου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να εξετάσει έστω και εκ των υστέρων αυτές τις περιπτώσεις για τις οποίες έχει δημιουργηθεί κατάφωρη αδικία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ίδιου του Μητρώου και με ποιο τρόπο προτίθεται να αποκαταστήσει αυτή την μεγάλη ζημιά που έχουν υποστεί τουλάχιστον οι παραγωγοί αυτών των κατηγοριών.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης