Ερωτηματικά για το «πακέτο» των 500 εκατ. ευρώ

Αριθμός πρωτ: 2019
Ημερομηνία κατάθεσης: 13/7/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Ερωτηματικά για το «πακέτο» των 500 εκατ. ευρώ.

Ερωτηματικά προκαλούν οι πρόσφατες δηλώσεις της Επιτρόπου Γεωργίας της Ε.Ε. κας Μάριαν Φίσερ – Μπόελ από τη Σαντορίνη (8/7/2009), σχετικά με το «πακέτο» των 500 εκατ. ευρώ της κυβέρνησης προς τους αγρότες, ότι «θα ήταν καλό να μη δοθούν τα χρήματα πριν δοθεί επίσημα η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες δηλώσεις, η ελληνική πλευρά χρειάζεται να παραδώσει λεπτομερή φάκελο με τα στοιχεία, καθώς και ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά στις αποζημιώσεις συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ που πρόκειται να δοθούν στους Ελληνες αγρότες από εθνικούς πόρους».
Επειδή, το Υπουργείο έχει ανακοινώσει ότι μέρος των χρημάτων αυτών έχει ήδη δοθεί, έχοντας μάλιστα τη συγκατάθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επειδή, πρόκειται για βαρυσήματες δηλώσεις της αρμόδιας Επιτρόπου, που δημιουργούν ανησυχία στους αγρότες της χώρας μας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Αν το Υπουργείο έχει την έγκριση των αρμόδιων οργάνων της Ε.Ε. όσον αφορά τις έκτακτες αποζημιώσεις ύψους 500 εκατ.ευρώ προς τους αγρότες, προκειμένου να μην έχει συνέπειες η χώρα αλλά και οι αγρότες να υφίστανται τις επιπτώσεις από τη μείωση των επιδοτήσεων που δικαιούνται.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης