Καθυστέρηση στις εργασίες συντήρησης του ενετικού ασβεστοκάμινου στο Παλαιόκαστρο του Δήμου Γαζίου

Αριθμός πρωτ: 15758
Ημερομηνία κατάθεσης: 9/3/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Καθυστέρηση στις εργασίες συντήρησης του ενετικού ασβεστοκάμινου στο Παλαιόκαστρο του Δήμου Γαζίου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκάστρου στο Δήμο Γαζίου, διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκταμίευση της απαραίτητης πίστωσης, ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του ενετικού ασβεστοκάμινου που βρίσκεται στην παραλία του Παλαιόκαστρου κάτω από το ομώνυμο φρούριο.
Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου στην 6948/1-10-2008 Ερώτησή μου, «το έργο έχει περιληφθεί στο Πρόγραμμα Δράσης για το 2008 και οι εργασίες θα συνεχιστούν μετά την εκταμίευση της σχετικής πίστωσης».
Επειδή έχουν περάσει 4 και πλέον μήνες από την ημερομηνία απάντησης.
Επειδή ήδη διανύουμε τον 3ο μήνα του 2009 και καμία εργασία αποκατάστασης δεν έχει προχωρήσει, με αποτέλεσμα το ενετικό ασβεστοκάμινο να έχει αφεθεί στην τύχη του, τυλιγμένο σε σύρματα και σανίδες, με ορατό τον κίνδυνο να καταρρεύσει.
Επειδή πρόκειται για ένα μνημείο μοναδικής αξίας της πολιτιστικής κληρονομιάς του γραφικού οικισμού του Παλαιόκαστρου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η απαραίτηση εκταμίευση της σχετικής πίστωσης, ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του ενετικού ασβεστοκάμινου στο Παλαιόκαστρο του Δήμου Γαζίου το οποίο, όσο περνάει ο καιρός, βρίσκεται σε κίνδυνο κατάρρευσης.

Ο ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης