Κατάργηση της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

Αριθμός πρωτ: 287
Ημερομηνία κατάθεσης: 9/7/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Κατάργηση της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

Με επανειλημμένες ερωτήσεις μου έχω επισημάνει την υποβάθμιση της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, καθώς και την αντεργατική στάση της Κυβέρνησης να μην πληρώνει για πάρα πολλούς μήνες τους καθηγητές που εργάζονται στο πρόγραμμα, παραβιάζοντας βασικά τους δικαιώματα και δημιουργώντας τους πλήθος οικονομικών προβλημάτων.
Σήμερα, εκτός των άλλων, φημολογείται έντονα το ενδεχόμενο διακοπής του Προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, καθώς το ΥΠΕΠΘ δεν έχει αποστείλει ακόμη τη σχετική εγκύκλιο για το νέο διδακτικό έτος, στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη, ενώ και η εγκύκλιος για τον προγραμματισμό έργου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν περιέχει καμία σχετική αναφορά.
Επειδή δεν πρέπει να καταργηθεί ο πολύ αξιόλογος θεσμός της Πρόσθετης Διδασκαλίας, από τον οποίο πρωτίστως επωφελούνται οι μαθητές που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα αλλά και οι νέοι κυρίως εκπαιδευτικοί που αποκτούν διδακτική εμπειρία και συγκεντρώνουν μόρια προϋπηρεσίας.
Επειδή αν και το Υπουργείο έχει επανειλημμένα δεσμευθεί να δώσει οριστικό τέλος στις καθυστερήσεις πληρωμής των καθηγητών, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση, και οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης της περασμένης σχολικής χρονιάς παραμένουν μέχρι σήμερα απλήρωτοι.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

1) Αν προτίθεται να διαψεύσει τη φημολογούμενη κατάργηση του Προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, από το οποίο κυρίως επωφελούνται οι μαθητές που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.
2) Αν προτίθεται να δώσει εντολή προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στο Νομό Ηρακλείου αλλά και σε όλη τη χώρα.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης