Καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στο πρόγραμμα «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας» του Δήμου Τυμπακίου

Αριθμός πρωτ: 8351
Ημερομηνία κατάθεσης: 12/3/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στο πρόγραμμα «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας» του Δήμου Τυμπακίου.

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του προγράμματος «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας», οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από την 1/7/07 μέχρι σήμερα, ζητά ο Δήμος Τυμπακίου.

Στο πρόγραμμα τον τελευταίο χρόνο απασχολούνται δύο κοινωνικοί λειτουργοί, δύο νοσηλεύτριες και δύο οικογενειακοί βοηθοί, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών υπηρεσιών και εκτελώντας το έργο τους με μεγάλη επιτυχία.

Όπως επισημαίνει ο Δήμος Τυμπακίου, παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις του στο Υπουργείο, δεν έχει λάβει καμία απάντηση στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για καταβολή των μισθών τους, αφού παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από οκτώ μήνες.

Επειδή οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Επειδή ο Δήμος Τυμπακίου αναγνωρίζει τη σοβαρότητα και τη σπουδαιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Κοινωνική Μέριμνα» και ζητά την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας προς όφελος των δημοτών.

Επειδή με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω επισημάνει το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει πολλοί εργαζόμενοι στις Προνοιακές Δομές Κοινωνικής Φροντίδας των Δήμων, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες ενώ και το εργασιακό τους μέλλον προδιαγράφεται αβέβαιο,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ

Οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν προτίθενται να προβούν στην άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας» του Δήμου Τυμπακίου, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από την 1/7/07.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ