Καταγγελία Συλλόγου Υπαλλήλων της Γενικής Τράπεζας

Αριθμός πρωτ: 533
Ημερομηνία κατάθεσης: 10/10/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Καταγγελία Συλλόγου Υπαλλήλων της Γενικής Τράπεζας

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου Υπαλλήλων της Γενικής Τραπέζης της Ελλάδος η Διοίκηση της Τράπεζας έχει ξεκινήσει χωρίς λόγο πληθώρα μεταθέσεων και αποσπάσεων των εργαζομένων στο Ηράκλειο σε άλλες περιοχές.
Επειδή η τακτική αυτή της Τράπεζας έχει σκοπό, όπως καταγγέλλεται, να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους σε παραιτήσεις προκειμένου να μειωθεί το προσωπικό.
Επειδή οι διώξεις αυτής της μορφής αποτελούν μια άνευ προηγουμένου υπεκφυγή της Τράπεζας από τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζομένους που απορρέουν από την εργατική νομοθεσία.
Επειδή όλες αυτές οι ενέργειες λειτουργούν σε βάρος της εργασιακής ειρήνης και της οικογενειακής γαλήνης των εργαζομένων.
Επειδή και σε άλλες περιπτώσεις ιδιαίτερα στο Ηράκλειο η νέα Διοίκηση της Γενικής Τράπεζας έχει δείξει το σκληρό της πρόσωπο απέναντι ακόμη και σε εργαζόμενους με ειδικές ανάγκες που προστατεύει επιπρόσθετα η ελληνική νομοθεσία.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να παρέμβουν προκειμένου να σταματήσει αυτή η αντεργατική και εκ του πονηρού τακτική της Διοίκησης της Γενικής Τράπεζας σε βάρος των εργαζομένων και ιδιαίτερα των εργαζομένων στα καταστήματα του Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ