Καταγγελίες για κρίσεις προϊσταμένων με κομματικά κριτήρια στο ΠΑΓΝΗ

Αριθμός πρωτ:
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/4/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Καταγγελίες για κρίσεις προϊσταμένων με κομματικά κριτήρια στο ΠΑΓΝΗ.

Κρίσεις προϊσταμένων με κομματικά κριτήρια και όχι με διαφανείς, αξιοκρατικές διαδικασίες καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, για μία ακόμα φορά παρατηρήθηκε το φαινόμενο υπάλληλοι με πολύ καλούς υπηρεσιακούς φακέλους να παραγκωνιστούν και να προαχθούν εκείνοι που πρόσκεινται στην κυβερνητική παράταξη.
Το Σωματείο κάνει λόγο για ανάγκη διαμόρφωσης ενός αντικειμενικού συστήματος κρίσης των προϊσταμένων με μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια, το οποίο αφενός θα αξιολογεί ουσιαστικά την προσφορά των εργαζομένων και αφετέρου θα είναι αποδεκτό από όλους.
Επειδή, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, η δημόσια διοίκηση δεν μπορεί να λαφυραγωγείται και να προσδένεται στο άρμα που επιβάλλει το πελατειακό σύστημα που θέλει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση.
Επειδή χιλιάδες εργαζόμενοι που αποκλείονται από τις νόθες αξιολογήσεις, απογοητεύονται από τις στημένες διαδικασίες που απαξιώνουν την αξιοκρατία και την ισονομία.
Επειδή το Υπουργείο Υγείας επιβάλλεται να απομονώνει τις διαμορφωμένες εκείνες ομάδες, οι οποίες παρακάμπτουν παράνομα τα υπηρεσιακά στοιχεία και δεδομένα και αποκλείουν άδικα από τις προαγωγές καθ’ όλα άξιους εργαζόμενους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να εξετάσει τις καταγγελίες των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ για αδιαφανείς και αναξιοκρατικές κρίσεις προϊσταμένων σε τουλάχιστον τρία τμήματα του νοσοκομείου, καθώς και αν προτίθεται να προβεί στη διαμόρφωση ενός αντικειμενικού συστήματος κρίσης με μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια, σύμφωνα με το πάγιο αίτημα των εργαζομένων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης