Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για τη μη καταβολή των οφειλομένων υπερωριών και νυχτερινών του τελευταίου τετραμήνου

Αριθμός πρωτ: 11220
Ημερομηνία κατάθεσης: 5/5/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για τη μη καταβολή των οφειλομένων υπερωριών και νυχτερινών του τελευταίου τετραμήνου.

Σε κινητοποιήσεις είναι αποφασισμένοι να προβούν οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου αφού δεν τους έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες υπερωρίες και τα νυχτερινά του τελευταίου τετραμήνου.
Οι εργαζόμενοι έχουν πλέον αγανακτήσει, μιας και πέραν των καθημερινών προβλημάτων, όπως οι δραματικές ελλείψεις προσωπικού και οι εξαντλητικές βάρδιες, έρχονται τώρα αντιμέτωποι με την άρνηση της πολιτείας να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα.
Επειδή αναμένεται να προκύψουν προβλήματα από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, τις συνέπειες των οποίων θα υποστούν για μία ακόμη φορά οι ασθενείς του Ηρακλείου, λίγες εβδομάδες μετά τη λήξη της επ’ αόριστον επίσχεσης εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών του Νομού για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών.
Επειδή, όπως διαπιστώνουν οι εργαζόμενοι, στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας έχουν καταβληθεί στους εργαζόμενους οι υπερωρίες και τα νυχτερινά των μηνών Ιανουαρίου έως και Απριλίου 2008,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να δώσει εντολή προκειμένου να καταβληθούν άμεσα στους εργαζομένους του ΠΑΓΝΗ τα χρηματικά ποσά που αντιστοιχούν στις δεδουλευμένες υπερωρίες και τα νυχτερινά του τελευταίου τετραμήνου ούτως ώστε να εξασφαλιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα και η απρόσκοπτη συνέχεια του λειτουργήματος που επιτελούν.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης