Κινητοποιήσεις εργαζομένων στη φύλαξη Αρχαιολογικών Χώρων

Αριθμός πρωτ: 93
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/7/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ : Κινητοποιήσεις εργαζομένων στη φύλαξη Αρχαιολογικών Χώρων.

Με την 9020/7-6-07 Ερώτησή μου, είχα επισημάνει τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων στη φύλαξη αρχαιολογικών χώρων για την απαξίωση του Υπουργείου Πολιτισμού στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.
Στην απάντηση της ως άνω Ερώτησης γίνεται εμφανής η υποστελέχωση των αρχαιολογικών χώρων του Νομού Ηρακλείου αναφορικά με το προσωπικό φύλαξης, κενά τα οποία, όπως αναφέρει το Υπουργείο, καλύπτονται από ωρομίσθιο και όχι από μόνιμο προσωπικό.
Όσο για τα οικονομικά αιτήματα των εργαζομένων, το Υπουργείο κάνει λόγο για αποδοχές που καθορίζονται από το ν. 3205/03, όπως αυτές αναπροσαρμόζονται και ισχύουν σύμφωνα με την ισχύουσα μισθολογική πολιτική.
Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων πρόκειται να προβεί σε εκ νέου κινητοποιήσεις, κλείνοντας τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, αφού καμία εξέλιξη ή δέσμευση προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις στα αιτήματά τους, δεν φαίνεται να υπάρχει από την πλευρά του Υπουργείου.
Επειδή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου οφείλει να ευαισθητοποιηθεί και να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.
Επειδή οι φύλακες των αρχαιολογικών χώρων ζητούν, μεταξύ άλλων, την αναμόρφωση του Οργανισμού σε σχέση με τις προσλήψεις, τις μονιμοποιήσεις και τις αυξήσεις αποζημιώσεων για νυχτερινή εργασία και εργασία κατά τις αργίες,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Εάν προτίθεται να κάνει δεκτά τα αιτήματα των εργαζομένων στη φύλαξη αρχαιολογικών χώρων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης