ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο Πρωθυπουργός της χώρας στην επίσκεψή του στο Ηράκλειο, αντί να απολογηθεί για την ουσιαστική απραξία της Κυβέρνησής του τα 3,5 τελευταία χρόνια, όσον αφορά στα έργα του Γ΄ Κ.Π.Σ., επανέλαβε όσα είχε πει πριν τις προηγούμενες εκλογές.
Η πρώτη άστοχη ενέργεια ήταν η οικειοποίηση έργων τα οποία είχε δρομολογήσει και χρηματοδοτήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση και αντί να εξηγήσει γιατί δεν ολοκληρώθηκαν στις προβλεπόμενες προθεσμίες, επαιρόμενος τα θεώρησε δικά του.
Η δεύτερη άστοχη ενέργεια ήταν η εξαγγελία έργων για δεύτερη φορά, χωρίς μάλιστα να έχει γίνει από πλευράς Κυβέρνησης καμία ενέργεια στο μεσοδιάστημα.
Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλλι, για το οποίο αξιοποιεί τα στοιχεία των μελετών της προηγούμενης Κυβέρνησης και το μόνο που έγινε ήταν με τις συνεχείς πιέσεις να αποδεχθεί η Κυβέρνηση το δρόμο της κατασκευής με σύμβαση παραχώρησης, την οποία επί τρία χρόνια δεν ήθελαν να αποδεχτούν και αγόραζαν χρόνο με τις εξαγγελίες τους.
Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου, για το οποίο ούτε και τώρα δεν έχουν δρομολογηθεί οι αναγκαίες αποφάσεις για να προχωρήσει.
Ο Πρωθυπουργός της χώρας και η Κυβέρνησή του πρέπει να αντιληφθούν ότι απευθύνονται σε νοήμονες όταν ομιλούν στο λαό της Κρήτης, ο οποίος αξιολογεί και κρίνει όχι μόνο με βάση τις εξαγγελίες, αλλά με τις προθέσεις και κυρίως με το έργο, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ορατό.
Στην Κρήτη είναι γνωστό ότι όχι μόνο δεν γίνονται νέα έργα, αλλά και τα προγραμματισμένα και χρηματοδοτηθέντα από το Γ΄ Κ.Π.Σ., έχουν τελματώσει και εγκαινιάζονται προεκλογικά μόνο αυτά που είχαν τελειώσει προ τριετίας.

Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου

Μανόλης Στρατάκης
Μάνος Φραγκιαδουλάκης
Στέλιος Ματζαπετάκης
Βασίλης Κεγκέρογλου
Γιάννης Σκουλάς