Κόμβος σύνδεσης των οικισμών Πρασσάς και Καρτερού του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού

Αριθμός πρωτ: 17918
Ημερομηνία κατάθεσης: 22/4/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ

ΘΕΜΑ: Κόμβος σύνδεσης των οικισμών Πρασσάς και Καρτερού του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού.

Η απάντηση του Υπουργείου στην 16220/16-3-09 ερώτησή μου, δεν καλύπτει τις ανάγκες ούτε τις απαιτήσεις των κατοίκων του οικισμού Πρασσά του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού που αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο οικισμό του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος του Ηρακλείου.
Η κατασκευαζόμενη επέκταση της υφιστάμενης γέφυρας στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης πλησίον της παλαιάς σύνδεσης επιτρέπει, σύμφωνα με τις διατυπούμενες απόψεις του Δήμου Ν.Αλικαρνασσού, των κατοίκων των οικισμών Πρασσά και Καρτερού και των τεχνικών, τη σύνδεση του οικισμού με ράμπες όπως έχει γίνει σε 47 άλλες περιπτώσεις κατά μήκος του ΒΟΑΚ.
Οι κάτοικοι της περιοχής Πρασσάς και Καρτερού είναι αγανακτισμένοι επειδή η υποβάθμιση είναι δεδομένη εάν υλοποιηθεί η μελετούμενη σύνδεση, η οποία πέραν από το ότι θα καθυστερήσει για πολύ, στην ουσία αποκόπτει τους οικισμούς Πρασσά και Καρτερού από τον ΒΟΑΚ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός
Εάν προτίθεται να υλοποιήσει την απαίτηση του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού και των κατοίκων των δύο οικισμών για να συνδεθεί η περιοχή με ράμπες πλησίον της παλαιάς σύνδεσης, όπως έχει γίνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις ακόμη και για μεμονωμένους ιδιώτες κατά μήκος της εθνικής οδού.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης