Μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης»

Αριθμός πρωτ: 11168
Ημερομηνία κατάθεσης: 30/4/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης».

Τη μη επάνδρωση του προσωπικού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και των υπηρεσιών ασφάλειας του Αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης», σύμφωνα με τις ανάγκες και την κίνησή του, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης.
Ο Σύνδεσμος εκφράζει την ανησυχία του για την εικόνα του αεροδρομίου, επ’ ευκαιρία της έναρξης της τουριστικής περιόδου 2008, αφού με τις πρώτες αφίξεις πτήσεων charter, παρατηρήθηκε αδυναμία υποστήριξης των φορέων Ασφάλειας στη διαχείριση του καθημερινά αυξανόμενου τουριστικού ρεύματος.
Ήδη σήμερα, όπως υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος, παρατηρούνται προβλήματα που διογκώνονται καθημερινά, με απρόβλεπτες συνέπειες, λόγω της ελάχιστης Αστυνομικής Δύναμης, η οποία αριθμητικά βρίσκεται στα επίπεδα της χειμερινής περιόδου και, συν τοις άλλοις, έχει επιφορτιστεί με το επιπλέον καθήκον του ελέγχου των χειραποσκευών.
Επειδή επιτακτική είναι η ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης του αεροδρομίου, η οποία, ωστόσο, θα έπρεπε να ολοκληρώνεται πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Επειδή με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου είχα, έγκαιρα, υπογραμμίσει τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργούνταν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου από τον Απρίλιο, αν δεν επανδρωνόταν με το κατάλληλο προσωπικό για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων αποσκευών και χειραποσκευών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν άμεσα για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του ελέγχου των αποσκευών και χειραποσκευών στο αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, προκειμένου να σταματήσουν να υφίστανται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί ήδη από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
2) Αν προτίθενται να καλύψουν με επιπλέον αστυνομική δύναμη το αεροδρόμιο Ηρακλείου, σύμφωνα με τις ανάγκες και την κίνησή του.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης