Μαν.Στρατάκης: “Στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου, όπως και τις μέχρι σήμερα επιλογές, από πατριωτικό καθήκον”17/11/2011

Μαν.Στρατάκης: “Στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου, όπως και τις μέχρι σήμερα επιλογές, από πατριωτικό καθήκον”.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης τόνισε ότι σε αυτή τη δύσκολη περίσταση πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας τη φράση «νυν υπέρ πάντων η πατρίς» (πάνω απ’ όλα η πατρίς).
Έτσι, όπως επεσήμανε, πρέπει να ξεπεραστούν οι όποιοι ενδοιασμοί ή τα συνειδησιακά προβλήματα και να στηριχθεί η παρούσα κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι συμμετέχουν σε αυτή δυνάμεις όπως η άκρα δεξιά, με την οποία το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση.
“Θα ήταν, βέβαια, ευτυχές εάν συμμετείχαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε από κοινού να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε στον οικονομικό πόλεμο που βιώνουμε, και στη συνέχεια να δώσουμε μάχη για τον έλεγχο του χρηματιστηριακού κεφαλαίου”, ανέφερε ο κ.Στρατάκης.
Είναι γεγονός, ότι η παγκόσμια κρίση πηγάζει από το μη έλεγχο του χρηματιστηριακού κεφαλαίου και από την απληστία του ταυτόχρονα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, με τις μέχρι σήμερα προτάσεις του, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έχει βάλει ένα αγκωνάρι προς αυτή την κατεύθυνση και σήμερα ίσως αυτό πληρώνει.
Ο κ.Στρατάκης κατηγόρησε για υποκρισία τον κ.Σαμαρά, καθώς παίζει με τις λέξεις και αναγνωρίζει την παρούσα κυβέρνηση μόνο ως κυβέρνηση ειδικού σκοπού και όχι ως συγκυβέρνηση, ενώ είναι φανερό ότι, αφού αποτελείται από τρία κόμματα είναι εκ των πραγμάτων μία συγκυβέρνηση. Επίσης, δεν δικαιούται να μιλάει για υποκρισία, όταν υποστηρίζει αναξιόπιστες απόψεις όπως αυτή του επιπλέον δανεισμού της χώρας πριν «μας πάρουν χαμπάρι» δηλαδή πριν ανέβουν τα spreads και αποσιωπά τα greek statistics.
«Σήμερα δανειζόμαστε, όχι από τους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους, αλλά από τους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, ορισμένες χώρες, όπως η Ιταλία δανείζονται με 7%, ενώ εμείς απ’ αυτούς με 4%. Και αυτό είναι πολύ θετικό για τη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αυτή η εξέλιξη θα μας δώσει τη δυνατότητα στο μέλλον να διαπραγματευτούμε με μεγαλύτερη ευκολία και παλαιότερες δοσοληψίες της χώρας.
Τέλος, ο κ.Στρατάκης έθεσε ως προτεραιότητες της παρούσας κυβέρνησης, εκτός από τις τρέχουσες υποχρεώσεις με τη νέα δανειακή σύμβασης, τα εξής:
– Ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και οργάνωση της διάθεσης των προϊόντων με συμμετοχή των αγροτών, ώστε «το αγώι να ξυπνάει τον αγωγιάτη».
– Άμεση προώθηση μικρών επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με πλήρη απλοποίηση των διαδικασιών ή ακόμη και χωρίς καμία διαδικασία.
– Περισσότερη δικαιοσύνη, όπως επίμονα ζητάει ο λαός, με έλεγχο των πολιτικών προσώπων για να σταματήσει επιτέλους η απαξίωση του πολιτικού συστήματος.
– Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για το νέο φορολογικό σύστημα, να εξεταστεί η δυνατότητα εξορθολογισμού των μέτρων που έχουν ψηφιστεί για να ελαφρυνθούν όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν αλλά και να αρθούν οι όποιες αδικίες έχουν δημιουργηθεί, με έμφαση στο ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) μέσω της ΔΕΗ και με βάση εισοδηματικά κριτήρια, πράγμα το οποίο πρέπει πάντα να είναι στη σκέψη μας όταν παίρνουμε τέτοια μέτρα, καθώς και
– Μείωση ΦΠΑ για τα είδη διατροφής και για τις επενδυτικές δραστηριότητες.