Μεγάλες ζημιές σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κρήτης λόγω πτώχευσης βρετανικής ταξιδιωτικής εταιρείας

Αριθμός πρωτ: 5190
Ημερομηνία κατάθεσης: 15/9/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Μεγάλες ζημιές σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κρήτης λόγω πτώχευσης βρετανικής ταξιδιωτικής εταιρείας.

Μεγάλο πλήγμα για την τοπική οικονομία του νομού Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης αποτελεί η πτώχευση γνωστής βρετανικής ταξιδιωτικής εταιρείας (XL Leisure Group), η οποία άφησε στον «αέρα» πολλές κρητικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με υπέρογκες οφειλές προς αυτές, που ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ.
Το γεγονός αυτό δημιούργησε τεράστια προβλήματα και στους τουρίστες που βρίσκονται ήδη στην Κρήτη για διακοπές και οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αεροδρόμια αναζητώντας τρόπους επιστροφής στις πατρίδες τους.
Επειδή οι ξενοδόχοι της Κρήτης είναι ανάστατοι από την εξέλιξη αυτή και αγωνιούν για την τύχη των οικονομικών εκκρεμοτήτων της εταιρείας προς τις επιχειρήσεις τους.
Επειδή η οικονομική ζημία που έχουν υποστεί είναι τεράστια και το Υπουργείο επιβάλλεται να αναλάβει δράση προκειμένου να μην χάσουν οι ξενοδόχοι του Νομού Ηρακλείου και της Κρήτης τα χρήματά τους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να ασκηθούν οι κατάλληλες πιέσεις και να μην χάσουν οι ξενοδόχοι του Νομού Ηρακλείου και της Κρήτης τα χρήματά τους, λόγω της χρεοκοπίας της βρετανικής ταξιδιωτικής εταιρείας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης