Μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών για τις ενστάσεις του Εθνικού Κτηματολογίου

Αριθμός πρωτ: 17247
Ημερομηνία κατάθεσης: 3/4/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑ: Μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών για τις ενστάσεις του Εθνικού Κτηματολογίου.

Με την 12610/16-1-09 Ερώτησή μου είχα επισημάνει τη μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων της πόλης του Ηρακλείου προκειμένου να καταθέσουν τις ενστάσεις τους, μετά την παραλαβή των φύλλων ελέγχου, γεγονός που επιβεβαιώνεται και στην απάντηση του Υπουργείου.
Ωστόσο η ταλαιπωρία συνεχίζεται για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων καθώς, όπως επισημαίνεται από τους αρμόδιους, τα λάθη και τις παράληψης της Κτηματολόγιο Α.Ε. θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες, παρά το γεγονός ότι δεν φέρουν καμιά ευθύνη.
Επειδή επιπλέον πρόβλημα δημιουργείται και με τα εξ αδιαιρέτου ακίνητα, καθώς ο τρόπος καταγραφής τους αφήνει πρακτικά ακάλυπτους χιλιάδες πολίτες και οι περιουσίες τους στην πράξη δεν κατοχυρώνονται,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση για τη λύση του σοβαρού προβλήματος που προκύπτει με την κατοχύρωση των εξ αδιαιρέτου ακινήτων, καθώς και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την ομαλή διευθέτηση των ενστάσεων των ιδιοκτητών ακινήτων για τα σοβαρά λάθη που έχουν προκύψει από την Κτηματολόγιο Α.Ε.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης