Μεταβίβαση κυριότητας για εφαρμογή Σχεδίου Πόλης στο Δήμο Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 5302
Ημερομηνία κατάθεσης: 29/1/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Μεταβίβαση κυριότητας για εφαρμογή Σχεδίου Πόλης στο Δήμο Ηρακλείου.

Τη μεταβίβαση κυριότητας χώρου του Δημοσίου στο Δήμο Ηρακλείου προκειμένου να προχωρήσει στην διοικητική αποβολή καταληψιών που έχουν ανεγείρει παράνομα αυθαίρετα κτίσματα σε κεντρικό σημείο της πόλης, ζητά η Δημοτική Αρχή.
Συγκεκριμένα ο Δήμος Ηρακλείου επιθυμεί να κατεδαφίσει τα σχεδόν ερειπωμένα σήμερα αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία αποτελούν εμπόδιο στη διάνοιξη της οδού Πυράνθου, δίπλα ακριβώς στο Ιστορικό Στάδιο «Ελευθερίας», στο εύρος που προβλέπεται από το Σχέδιο Πόλης. Ωστόσο δεν έχει προχωρήσει στη διοικητική αποβολή των καταληψιών διότι η κυριότητα του χώρου ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο.
Επειδή από το τοπικό παράρτημα της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου παρέπεμψε τον Δήμο Ηρακλείου στην αντίστοιχη υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Δημόσιων Κτημάτων, η οποία όμως μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει στο αίτημα.
Επειδή η επίλυση του συγκεκριμένου θέματος έχει μεγάλη σημασία για το Δήμο Ηρακλείου τόσο για την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, την επίλυση του κυκλοφοριακού, αλλά και για λόγους Πολιτικής Προστασίας,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να κάνει δεκτό το αίτημα του Δήμου Ηρακλείου και να μεταβιβάσει την κυριότητα του χώρου δίπλα στο ιστορικό στάδιο «Ελευθερίας» στο Δήμο Ηρακλείου προκειμένου να προβεί στην Διοικητική αποβολή όσων ανέγειραν παράνομα αυθαίρετα κτίσματα στην περιοχή και παρεμποδίζουν τη διάνοιξη της οδού Πυράνθου στο εύρος που προβλέπεται από το Σχέδιο Πόλης.

Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ